Praktische info voor deelnemers

Aanstaande vrijdag, 27 november 2020, is het eindelijk het zover. We zullen met meer dan 150 deelnemers zijn op het eerste Vlaamse commonscongres. Het belooft een boeiende dag te worden!

Bij je inschrijving heb je je kunnen inschrijven voor een of meerdere delen. We moeten dit eerste commonscongres digitaal organiseren. Via dit bericht bezorgen we je al wat praktische informatie om er een geslaagd congres van te maken:

  • Het commonscongres wordt georganiseerd via Zoom. We hebben hiervoor gekozen omdat dit ons het meeste mogelijkheid geeft. Je hoeft geen Zoom te installeren. De werking is relatief eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een computer (smartphone, tablet, …), stroom en een internetverbinding. Bij de start van het congres lichten we nog even de werking toe.
  • We zetten voor elke onderdeel een afzonderlijke zoomsessie (= congreskamer). Net zoals op het echt commonscongres moet je je na elke sessie ‘verplaatsen’.
  • Later deze week krijg jevan ons opnieuw een mailtje met een link naar een internetpagina en een code. Je klikt gewoon op die link en vult de code in. Vervolgens krijg je toegang tot een pagina met daarop de toegagslinken tot de verschillende ‘digitale zoomsessiess’.
  • Elke sessie start stipt. We willen dan ook vragen om vijf minuten voor de start van elke sessie in te loggen. Tussen elke sessie is er kleine pauze zodat je even de benen kan strekken, de innerlijke mens kan versterken, …
  • We hebben de planning en agenda iets moet bijsturen. Het namiddagprogramma start pas om 14.30. Zo hebben we allemaal iets meer tijd voor de lunch.

We wensen iedereen een heel informatieve en inspirerende dag aan. We hopen dat er ook heel wat boeiende contacten gelegd worden, dat iedereen goesting krijgt om rond commons te experimenteren en te leren.

Tot vrijdag!

Team Commonscongres